Neat is suver yn de Kringloop

8 nov 2018 Neat is suver yn de Kringloop

Neat is suver ……..

De Fryske Krite Boalsert kwam in het weekend van 15 en 16 maart op de planken met het stuk “Neat is suver yn de Kringloop”. Een blijspel geschreven door Peter Damen en in het Fries overgezet door Abele Krist.
De try-out was al eerder in de kapel van Bloemkamp, waar vele bewoners van het verpleeghuis naar toe kwamen.
Afgelopen weekend werd er drie keer een uitvoering gegeven. Op de vrijdagavond hadden we wel wat meer mensen verwacht, maar we kwamen er achter dat er ook een stuk werd opgevoerd in het Marne. Op zaterdagmiddag was er het matinee waar veel ouderen naar toekwamen. Een goed gevulde zaal en de aanwezige mensen hebben zeker genoten. Op zaterdagavond was er een uitverkochte zaal. Het maximum aantal mensen die we dan qua veiligheid mogen toelaten was die avond bereikt.
Vanaf september hebben we op meerdere plekken kunnen repeteren. Eerst was dat in het kleine zaaltje van Elim, maar later mochten we gebruik maken van de “oude” kantine van Sc. Bolsward. Daar mochten we onze spullen steeds laten staan, wat natuurlijk prachtig was. Afgelopen week hebben we alle spullen naar Ons Gebouw gebracht, konden we daar alles opbouwen en werd op donderdagavond de generale repetitie gehouden. Vol goede moed gingen we voor de drie uitvoeringen en deze waren prima. Wat werd er goed gespeeld en de reacties uit de zaal waren
geweldig.
De koning en koningin komen op bezoek in Bolsward en komen ook een bezoek brengen in de kringloopwinkel. Dat is natuurlijk een publiek geheim en de kringloopwinkel is dan ook in alle staten en de winkel wordt bezocht door verschillende mensen van allerlei soort volk. De manager van de kringloopwinkel heeft de handen vol om alles in goede banen te leiden. Spelers bij deze uitvoering waren Lysbeth, Egbert, Ida, Greetje, Sjoukje, Johan, Rids en Lucky en onder leiding van regisseur Hindrik Heerschop.
In de pauzes was er een verloting. De prijswinnaars werden na afloop van de uitvoering bekend gemaakt. Een geweldige verloting, die mogelijk is gemaakt door vele middenstanders in Bolsward. Wij zijn als Fryske Krite Boalsert dan ook heel dankbaar voor dit gulle gebaar van deze bedrijven.
Door medewerking van diverse vrijwilligers zijn de avonden een groot succes geworden en kon penningmeester Meindert na afloop de mensen bedanken voor hun inzet en de goede afloop.
Daarna konden de voetjes nog even van de vloer met muziek van Jan Houwer en Johan Bekema.