Vera de Fekke

10 okt 2019 Vera de Fekke

      

   

 

“Vera de Fekke”

Met vele maatregelen, in verband met de corona crisis, hebben we als bestuur gemeend toch onze uitvoeringen door te moeten laten gaan. Met acties zoals wisselen van avond, de nodige hygiëne maatregelen, stoelen neergezet met tussenruimte konden we ruim voldoen aan de normen van het RIVM. Extra handwasmiddelen neergezet en bij de w.c.’s aangegeven hiervan gebruik te moeten maken. We hebben er geen echt feest van gemaakt, maar hebben meerdere mensen toch een mooie avond aangeboden waarvan ze konden genieten.

De Fryske Krite Boalsert kwam dus op vrijdag- en zaterdagavond op de planken met het stuk “Vera de Fekke”. Een blijspel geschreven door Stephens en Linton en in het Fries overgezet door Lammert Dijkstra. Een flitsend blijspel met leugens, verwisselingen, verdenkingen, foute interpretaties, verwisseling van personen en andere gekke situaties.
De try-out was op donderdagavond. Omdat we niet een echte oefenruimte hebben waar we het decor kunnen neerzetten, werd er op woensdagavond voor het eerst gerepeteerd vanuit het decor. Een prachtig decor wat gemaakt was door Sietze.

Maandenlang was er geoefend met een mooie groep mensen. Heel blij waren we met onze nieuwe speelster; Silke. Wil je ook wel meespelen bij de Fryske Krite Boalsert, dan kun je je natuurlijk altijd even bij ons aanmelden. Vooral jongeren zijn van harte welkom.

Deze keer waren er  dus twee aangepaste uitvoeringen. Op vrijdag werd mensen gevraagd die op zaterdag zouden komen, te wisselen met de vrijdagavond. Het matinee, waar veel kwetsbare ouderen komen, hebben we laten vervallen.

Ook dit seizoen hebben we weer op meerdere plekken moeten repeteren, omdat de gemeente SWF systematisch, de verenigingen in Bolsward,  aan het elimineren is.. Erg jammer dat je in Bolsward niet een plek hebt waar je goed kunt oefenen en dat je daar het decor mag laten staan.
Onze spelers en speelsters hebben er een prachtig optreden van gemaakt. Onder leiding van regisseur Hindrik Heerschop hebben Cees, Greetje, Lucky, Egbert, Meindert, Sjoukje, Rids, Silke, Johan en Ida een prachtig stuk op de planken gezet. Het licht en geluid werd goed verzorgd door Nolke, Yvette deed de grime en onder leiding van Johan deed het barpersoneel heel goed werk.
Na afloop werden de spelers bedankt en was er een speciaal woordje voor Cees, die er na tien jaar mee stopt.